A sustainable vertical community in San Francisco, CA that engages the street and fosters a beautiful, healthy living environment. A curving elevated highway once directed the flow of heavy vehicular movement across the site. Today, the extrusion of this curve as a vertical community would instead direct pedestrian traffic into a secluded urban oasis. This oasis is linked to busy Folsom Street via a passage that cuts through the bottom two floors of the building, changing the flow and slowing the pace of foot traffic. A secondary skin of operable panels harvests solar energy and controls sun exposure for residential and hotel guests as it curves down the building, culminating in a series of trellises that shade the rooftop gardens of restaurants and retail spaces below.     
       
     
High Rise Night Flattened.jpg
       
     
 Level 1-5 Retail  Level 7-18 Hotel  Level 19 Restaurant  Level 20-38 Residential  Level 39 Rooftop Garden  Level 39-40 Penthouses
       
     
Urban Interaction Model.jpg
       
     
Urban Interaction Model People.jpg
       
     
Urban Interaction Model Rooftop Gardens.jpg
       
     
Urban Interaction Model Walkthrough.jpg
       
     
 1 Permeable pavers  2 Potted trees with seating  3 Green landscaping  4 Parking entrance with ramped green roof  5 Depressed plaza  6 Walkthrough  7 Underground parking  8 Geothermal coils  9 Caissons with transverse reinforcement  10 Valet dropoff
       
     
 Ground level plan
       
     
 Ground level structure
       
     
 Level 7
       
     
 Level 37
       
     
High Rise_Urban Base Flattened.jpg
       
     
High Rise_Lobby Flattened.jpg
       
     
High Rise_Residential Interior Flattened.jpg
       
     
 A sustainable vertical community in San Francisco, CA that engages the street and fosters a beautiful, healthy living environment. A curving elevated highway once directed the flow of heavy vehicular movement across the site. Today, the extrusion of this curve as a vertical community would instead direct pedestrian traffic into a secluded urban oasis. This oasis is linked to busy Folsom Street via a passage that cuts through the bottom two floors of the building, changing the flow and slowing the pace of foot traffic. A secondary skin of operable panels harvests solar energy and controls sun exposure for residential and hotel guests as it curves down the building, culminating in a series of trellises that shade the rooftop gardens of restaurants and retail spaces below.     
       
     

A sustainable vertical community in San Francisco, CA that engages the street and fosters a beautiful, healthy living environment. A curving elevated highway once directed the flow of heavy vehicular movement across the site. Today, the extrusion of this curve as a vertical community would instead direct pedestrian traffic into a secluded urban oasis. This oasis is linked to busy Folsom Street via a passage that cuts through the bottom two floors of the building, changing the flow and slowing the pace of foot traffic. A secondary skin of operable panels harvests solar energy and controls sun exposure for residential and hotel guests as it curves down the building, culminating in a series of trellises that shade the rooftop gardens of restaurants and retail spaces below.  

 

High Rise Night Flattened.jpg
       
     
 Level 1-5 Retail  Level 7-18 Hotel  Level 19 Restaurant  Level 20-38 Residential  Level 39 Rooftop Garden  Level 39-40 Penthouses
       
     

Level 1-5 Retail

Level 7-18 Hotel

Level 19 Restaurant

Level 20-38 Residential

Level 39 Rooftop Garden

Level 39-40 Penthouses

Urban Interaction Model.jpg
       
     
Urban Interaction Model People.jpg
       
     
Urban Interaction Model Rooftop Gardens.jpg
       
     
Urban Interaction Model Walkthrough.jpg
       
     
 1 Permeable pavers  2 Potted trees with seating  3 Green landscaping  4 Parking entrance with ramped green roof  5 Depressed plaza  6 Walkthrough  7 Underground parking  8 Geothermal coils  9 Caissons with transverse reinforcement  10 Valet dropoff
       
     

1 Permeable pavers

2 Potted trees with seating

3 Green landscaping

4 Parking entrance with ramped green roof

5 Depressed plaza

6 Walkthrough

7 Underground parking

8 Geothermal coils

9 Caissons with transverse reinforcement

10 Valet dropoff

 Ground level plan
       
     

Ground level plan

 Ground level structure
       
     

Ground level structure

 Level 7
       
     

Level 7

 Level 37
       
     

Level 37

High Rise_Urban Base Flattened.jpg
       
     
High Rise_Lobby Flattened.jpg
       
     
High Rise_Residential Interior Flattened.jpg